Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Förändringar sker i Realinvest den 1 juni 2018

2018-04-23

Vi gör ett antal förändringar i fondbestämmelserna för Realinvest. Huvudsaklig förändring är att vi tydliggör fondens karaktär och definierar nu att fonden huvudsakligen investerar i bolag inriktade mot fastighetsbranschen. Vi byter samtidigt namn på fonden till Swedbank Robur Fastighet.

Vi förtydligar även fondens målsättning samt inför möjligheten för fonden att placera i penningmarknadsinstrument och på konto hos kreditinstitut, vilket underlättar likvidhanteringen i fonden. Vi inför dessutom möjligheten att använda tekniker och instrument, till exempel återköpsavtal och avtal om värdepapperslån, för att skapa hävstång i fonden. Utöver dessa förändringar gör vi språkliga justeringar och förtydliganden i fondens fondbestämmelser, ändringar som inte förändrar varken fondens karaktär eller placeringsinriktning.

Utöver förändringarna i fondens placeringsinriktning så sänker vi fondens högsta möjliga avgift enligt fondbestämmelserna från 1,62 till 1,35 procent. Den faktiska förvaltningsavgiften som du som kund betalar ändras inte utan är fortsatt 1,25 procent.

Läs mer om vilka förändringar som sker i kundbrevet

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut