Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Ansvarsfulla investeringar och hållbarhetsfonder

Ansvarsfulla investeringar och Hållbarhetsfonder

Swedbank Roburs policy för ansvarsfulla investeringar och ägarpolicy är basen för arbetet med hållbarhet och bolagsstyrning i våra fonder. För Swedbank Roburs hållbarhetsfonder ställer vi ännu högre krav på företagens hållbarhetsarbete.

Ansvarsfulla investeringar

Policyn för ansvarsfulla investeringar omfattar många av Swedbank Roburs fonder. Målet är att policyn under 2017 kommer att omfatta alla våra fonder. I vårt arbetssätt använder vi oss av flera metoder - vi integrerar hållbarhet i fondernas olika investeringsprocesser, vi påverkar företag att utveckla sitt hållbarhetsarbete och i vissa fall avstår vi från att investera i företag.

Hållbarhetsfonder

I förvaltningen av Swedbank Roburs hållbarhetsfonder går vi längre och ställer ännu högre krav på företagen vad gäller miljö, klimat, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och affärsetik. Företagen ska ha ett bra hållbarhetsarbete och högst en marginell koppling till känsliga produkter som exempelvis tobak och krigsmaterial.

Stäng Skriv ut