Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Ansvarsfulla investeringar och hållbarhetsfonder

Pojke häller vatten på en annan pojke

Swedbank Roburs policy för ansvarsfulla investeringar och ägarpolicy är basen för arbetet med hållbarhet och bolagsstyrning i våra fonder. För våra hållbarhetsfonder ställer vi ännu högre krav på företagens hållbarhetsarbete.

Ansvarsfulla investeringar

Policyn för ansvarsfulla investeringar omfattar alla Swedbank Roburs fonder. I vårt arbetssätt använder vi oss av flera metoder - vi integrerar hållbarhet i fondernas olika investeringsprocesser, vi påverkar företag att utveckla sitt hållbarhetsarbete och i vissa fall avstår vi från att investera i företag.

Hållbarhetsfonder

I förvaltningen av Swedbank Roburs hållbarhetsfonder går vi längre och ställer ännu högre krav på företagen vad gäller miljö, klimat, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och affärsetik. Företagen ska ha ett bra hållbarhetsarbete och högst en marginell koppling till känsliga produkter som exempelvis tobak och krigsmaterial.

Nu har vi Svanenmärkta fonder

Nu har vi Svanenmärkta fonder

Svanen gör det lättare för dig att fatta ett mer hållbart beslut gällande dina besparingar.
Svanenmärkta fonder

Ansvar och påverkan

Ansvar och påverkan

Ansvar och påverkan är vårt nyhetsbrev om ägarstyrning och hållbarhet. Nyhetsbrevet handlar om hur vi arbetar för att påverka bolag i en hållbar riktning och varför.
Läs tidigare nyhetsbrev

Stäng Skriv ut