Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Luxemburgbaserad FRN-fond läggs samman med ny svensk motsvarighet 10 april

2014-02-14

Swedbank Robur FRN-fond är en räntefond som huvudsakligen placerar i räntepapper i svenska kronor. Minst 65 procent placeras i FRN-obligationer (Floating Rate Note). FRN-obligationer är obligationer där räntan normalt ändras var tredje månad. Fonden är en luxemburgregistrerad fond som nu ”flyttas hem” till Sverige genom sammanläggning med en likartad ny sverigeregistrerad fond, Swedbank Robur Företagsobligationsfond FRN.

Anledningen till sammanläggningen är att en luxemburgregistrerad fond tidigare innebar en förmånligare beskattning än en sverigeregistrerad fond. Så är det inte längre.

Swedbank Robur Företagsobligationsfond FRN startar i samband med sammanläggningen. Fonderna har samma målsättning och placeringsinriktning, liksom placeringsstrategi. De har också samma förvaltarteam och riskklass samt bryttid för handel med fondandelar.

Tack vare en mer kostnadseffektiv förvaltning och att vissa avgifter och skatter som belastar luxemburgregistrerade fonder försvinner, blir den årliga avgiften lägre i nya fonden.

Sammanläggningen sker genom att Swedbank Robur FRN-fond går upp i den nya sverigeregistrerade fonden, Swedbank Robur Företagsobligationsfond FRN, den 10 april 2014. Värdet på dina nya fondandelar blir oförändrat jämfört med ditt tidigare innehav.

Detta händer vid sammanläggningen

  • Sammanläggningen sker den 10 april och medför inga kostnader för dig.
  • Du kan alltid kostnadsfritt köpa och sälja andelar i våra fonder. Önskar du köpa eller sälja fondandelar före sammanläggningen kan du som vanligt lägga köp- eller säljorder i FRN-fonden hos din återförsäljare till och med den 8 april klockan 15.30. Observera att vid försäljning av fondandelar betalar du skatt på eventuella kapitalvinster, med undantag för sparande inom pensions- och försäkringssparande samt inom ramen för Investeringssparkonto.
  • Order om köp och försäljning av andelar som kommit oss tillhanda efter klockan 15.30 den 8 april behandlas inte förrän den 14 april och genomförs till den andelskurs som räknas fram efter klockan 15.30 denna dag.
    Eventuella månadsöverföringar i FRN-fonden ställs automatiskt om till Företagsobligationsfond FRN.
  • Om du inte byter/säljer dina andelar i FRN-fonden före den 8 april kommer dina andelar i fonden att föras över till Företagsobligationsfond FRN.
  • Sammanläggningen av fonderna medför inga skattekonsekvenser för dig som är skattskyldig i Sverige. Andra regler kan gälla för juridiska personer och utländska andelsägare.

Har du några frågor med anledning av sammanläggningen eller ditt fondsparande är du alltid välkommen att kontakta närmaste Swedbank- eller Sparbankskontor. Har du köpt någon av fonderna via våra andra återförsäljare kan du även vända dig dit.

Brev om sammanläggningen av fonderna (pdf)
Många förändringar i våra fonder

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut