Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Varannan svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör många förändringar i fondutbudet.

Global High Dividend slås ihop med svensk motsvarighet 6 december

2013-12-06

Den 6 december 2013 läggs Luxemburgbaserade fonden Swedbank Robur Global High Dividend samman med sin nya, Sverigeregistrerade motsvarighet. Sammanläggningen har ingen praktisk betydelse för dig som sparar i fonden.

Det har ingen praktisk betydelse för dig att Swedbank Robur lägger samman den Luxemburgbaserade fonden Global High Dividend med en ny Sverigerregistrerad fond. Värdet på dina nya fondandelar blir oförändrat jämfört med ditt tidigare innehav. Fonderna har samma inriktning. De investerar globalt i små och stora företag som kan förväntas lämna en hög direktavkastning, vilket betyder att utdelningens storlek i förhållande till kursen på aktien är hög. De har samma förvaltarteam, riskklass och bryttid för handel med fondandelar. Tack vare en mer kostnadseffektiv förvaltning och att vissa avgifter och skatter som belastar luxemburgregistrerade fonder försvinner, blir dock den årliga avgiften lägre i nya fonden.

Detta händer vid sammanläggningen

  • Sammanläggningen av fonderna genomförs fredagen den 6 december 2013 och medför inga kostnader för dig.
  • Vill du köpa eller sälja fondandelar före sammanläggningen lägger du som vanligt köp- eller säljorder i Global High Dividend till och med den 4 december klockan 16.00. Vid försäljning av fondandelar betalar du skatt på eventuella kapitalvinster, med undantag för sparande inom pensions- och försäkringssparande samt inom ramen för Investeringssparkonto.
  • Order om köp och försäljning av andelar som kommit Swedbank Robur tillhanda efter klockan 16.00 den 4 december behandlas inte förrän på måndagen den 9 december och genomförs till den andelskurs som räknas fram efter klockan 16.00 denna dag.
  • Eventuella månadsöverföringar i Luxemburgbaserade Global High Dividend ställs automatiskt om till nya, svenska Global High Dividend.

Har du några frågor med anledning av sammanläggningen eller ditt fondsparande är du alltid välkommen att kontakta närmaste Swedbank- eller Sparbankskontor. Har du köpt någon av fonderna via våra andra återförsäljare kan du även vända dig dit.

Brev om sammanläggningen av Global High Dividendfonderna (pdf)

Många förändringar i våra fonder 2013

 

 

 

Ansvarsfulla investeringar, ägarstyrning och hållbarhet i fonder

Prenumerera vårt nyhetsbrev

Förvaltarbloggen

Spärra kort

Är du kund hos Swedbank och Sparbankerna?
Få svar på dina frågor direkt på Facebook.

Stäng Skriv ut