Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
En man som talar i mobil

I huvudet på en kapitalförvaltare

Förvaltarbloggen "I huvudet på en kapitalförvaltare" har som avsikt att både utbilda, underhålla och vänder sig till dig som fondsparar, är intresserad av fonder och nyfiken på vad som händer i en förvaltares vardag och inom finansbranschen.*

* Alla åsikter och slutsatser i förvaltarbloggen görs enbart utifrån ett förvaltarperspektiv. När det gäller råd kring ditt fondsparande rekommenderar vi att du tar kontakt med en rådgivare på ditt bankkontor.

Att få priser är uppskattat!

2017-03-15 0:00

Världens största fondutvärderare, Morningstar, har nyligen utsett tre utav Swedbank Roburs fonder till de fonder som har högst hållbarhetsbetyg på den Svenska marknaden. Det är Swedbank Humanfond, Swedbank Robur Ethica Sverige samt Swedbank Robur Ethica Sverige Mega som får guld, silver respektive brons i Morningstars test av hållbarhetsfonder.Som förvaltare utav dessa fonder är detta givetvis väldigt roligt och uppskattat och ett kvitto på att våra Ethica fonder är en mycket bra produkt. Fonderna har ju under 2016 inte bara lyckats nå högsta hållbarhetsbetyg utan har även lyckats i arbetet att åstadkomma en bra avkastning till sina fondsparare ,då de steg mer än sitt jämförelseindex. I förvaltningen utav fonderna arbetar jag nära tillsammans med Swedbank Roburs hållbarhetsanalytiker för att hitta företag som både har ett bra hållbarhetsarbete och som kan ge en bra en bra avkastning över tid så detta pris ska ses som resultatet av ett bra teamwork!

Läs mer i artikeln:"Medaljplats för Swedbank Roburs hållbarhetsfonder"

/Förvaltare Carl-Fredrik Lorenius

Kategori:

Kommentarsfriskrivning

(Friskrivning före kommentarsfunktionalitet (endast anonyma kommentarer).
Vi välkomnar och värdesätter dina kommentarer. Du kan kommentera anonymt genom att bara ange ditt namn eller alias. Kommentarer kommer att modereras och om de innefattar ovårdat språk. Om de innehåller olämpliga länkar eller meddelanden med marknadsföringssyfte kommer de att tas bort. Se uppförandekodenom du är osäker.
 

 


Stäng Skriv ut