Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
En man som talar i mobil

I huvudet på en kapitalförvaltare

Förvaltarbloggen "I huvudet på en kapitalförvaltare" har som avsikt att både utbilda, underhålla och vänder sig till dig som fondsparar, är intresserad av fonder och nyfiken på vad som händer i en förvaltares vardag och inom finansbranschen.*

* Alla åsikter och slutsatser i förvaltarbloggen görs enbart utifrån ett förvaltarperspektiv. När det gäller råd kring ditt fondsparande rekommenderar vi att du tar kontakt med en rådgivare på ditt bankkontor.

One size fits all

2017-03-21 0:00

Vilken fond skall jag välja? Det är en fråga som jag får titt som tätt av folk i min närhet som vet att jag är fondanalytiker. Frågan är ungefär lika lätt att svara på som vilka kläder ska jag köpa? Det beror ju lite på hur din garderob ser ut idag och vid vilket tillfälle du tänkt använda kläderna? Likadant är det med rekommendation av fonder. Hur ser ditt sparande ut idag och vad är din målsättning? Är det ett grundsparande kanske en bred fond som Premium Balanserad är lämplig, är det som en krydda i en bred sparandeportfölj kanske Swedbank Robur Ny Teknik är rätt fond. En fond kan vara bra för en person och mindre bra för en annan. Jag anser att det är viktigt att du som sparare tänker igenom vad som är viktigt för dig. Är det högsta möjliga avkastning? Liten risk att förlora pengar? Ett sparande som rör sig som börsen? Istället för att börja med fond, tänk på din målsättning, tidshorisont och vad du själv tror på. Är det svårt kan du ta hjälp av din bankrådgivare. Ju grundligare förarbete du gjort som kund desto större är möjligheten för din rådgivare att hitta rätt fond för just dig. Har du också rätt fond utifrån din målsättning minskar också risken att du som sparare blir besviken. Swedbank Robur erbjuder ett brett utbud då ”one size fits all” är en dålig idé både när det gäller kläder och sparande.


Mårten Agneskog/Förvaltare Multi Asset

Kategori:

Kommentarsfriskrivning

(Friskrivning före kommentarsfunktionalitet (endast anonyma kommentarer).
Vi välkomnar och värdesätter dina kommentarer. Du kan kommentera anonymt genom att bara ange ditt namn eller alias. Kommentarer kommer att modereras och om de innefattar ovårdat språk. Om de innehåller olämpliga länkar eller meddelanden med marknadsföringssyfte kommer de att tas bort. Se uppförandekodenom du är osäker.
 

 


Stäng Skriv ut