Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
En man som talar i mobil

I huvudet på en kapitalförvaltare

Förvaltarbloggen "I huvudet på en kapitalförvaltare" har som avsikt att både utbilda, underhålla och vänder sig till dig som fondsparar, är intresserad av fonder och nyfiken på vad som händer i en förvaltares vardag och inom finansbranschen.*

* Alla åsikter och slutsatser i förvaltarbloggen görs enbart utifrån ett förvaltarperspektiv. När det gäller råd kring ditt fondsparande rekommenderar vi att du tar kontakt med en rådgivare på ditt bankkontor.

Trump overload

2017-03-06 10:22

För tre veckor sedan tog jag och min kollega Per Solvin i hand på att endast diskutera Donald Trump då det direkt berörde vårt arbete som förvaltare. Utöver det så skulle Trump-förbud råda. Mediebruset är liksom tillräckligt ändå kring världens mest omskrivne man. Även om du aktivt skulle försöka är sannolikheten liten att du lyckas värja dig mot det som förmedlas om och av Trump på sociala medier, TV, radio och i tidningar.
Mediabevakningen börjar uppgå till proportioner vi aldrig tidigare har bevittnat. Om man dessutom, som jag gör, förvaltar en Amerikafond, vågar jag påstå att det är än mer hysteriskt. En enda tweet, eller till och med ryktet om en sådan från presidenten, påverkar bolags och sektorers marknadsvärden med stora tal.
Går det ens att kvantifiera Donald Trumps totala dominans i media? Mediaanalysföretaget mediaQuant har försökt. Genom att räkna varje omnämnande av Trump i all tänkbar media från Twitter, Instagram, tidningar med mera och sedan översätta detta till vad motsvarande skulle kosta om någon skulle betala för detta som reklam får man fram ett dollarvärde. Enligt mediaQuant slog Donald Trump månadsrekordet sedan man började göra dessa mätningar för fyra år sedan. Siffran för januari var motsvarande 7,3 miljarder svenska kronor! För att få proportioner så är detta 60 % mer än Obama lyckades med under någon månad eller 13 % mer än nästföljande 1000 personer tillsammans. Och genom att skriva detta blogginlägg har jag lyckats få upp Donald Trumps siffror ytterligare.
Hur gick det då med mitt och Pers löfte om Trump-förbud? Jag önskar jag kunde skriva att vi lyckats. Men det har vi inte. Inte ens en dag …

Rikard Forssmed, aktieförvaltningen

Kategori:

Kommentarsfriskrivning

(Friskrivning före kommentarsfunktionalitet (endast anonyma kommentarer).
Vi välkomnar och värdesätter dina kommentarer. Du kan kommentera anonymt genom att bara ange ditt namn eller alias. Kommentarer kommer att modereras och om de innefattar ovårdat språk. Om de innehåller olämpliga länkar eller meddelanden med marknadsföringssyfte kommer de att tas bort. Se uppförandekodenom du är osäker.
 

 


Stäng Skriv ut