Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
En man som talar i mobil

I huvudet på en kapitalförvaltare

Förvaltarbloggen "I huvudet på en kapitalförvaltare" har som avsikt att både utbilda, underhålla och vänder sig till dig som fondsparar, är intresserad av fonder och nyfiken på vad som händer i en förvaltares vardag och inom finansbranschen.*

* Alla åsikter och slutsatser i förvaltarbloggen görs enbart utifrån ett förvaltarperspektiv. När det gäller råd kring ditt fondsparande rekommenderar vi att du tar kontakt med en rådgivare på ditt bankkontor.

Den perfekta presenten

2017-02-15 0:00


Alla hjärtans dag ger mig huvudbry varje år. Vi brukar inte fira alla hjärtans dag men ändå brukar vi fundera om vi ska ge varandra presenter eller inte. Efter att lyssnat på talarna under Hjärtedagen som firades igår på Swedbank har jag kommit på den perfekta presenten till min man. Ett sparande i Humanfonden.

Varje år skänker spararna i Humanfond drygt 40 miljoner kronor till välgörande ändamål. Swedbank Humanfond är en ideell och etisk hållbarhetsfond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Totalt under åren har vi fått ihop över en miljard. Jag jobbar som hållbarhetsanalytiker och identifiera bolag som hanterar sina hållbarhetsrelaterade risker och möjligheter och kan godkännas för Humanfonden. Varje dag får jag jobba med att försöka göra bolag mer hållbara och vara med och bidra till en bättre värld.

Temat för årets talare var Unga som gör skillnad. Vi fick lyssna på väldigt engagerade talare från Barncancerfonden, Läxhjälpen, Majblomman och Nour El-Refai som berättade om de ideella organisationernas arbete och hur mycket stöd till unga gör skillnad. Även näringslivet har en stor roll att spela i detta dels genom att bidra med finansiella medel men även för att föra organisationernas budskap vidare.

Jag håller med föregående bloggare. Jag är stolt över att min arbetsgivare är med och på detta sätt bidrar till en bättre värld och jag är glad över att jag har kommit på den perfekta presenten. Nu kommer det bli min mans huvudbry varje år istället: vilken organisation ska han skänka till?!

Kristin Wallander, Hållbarhetsanalys

Kategori:

Kommentarsfriskrivning

(Friskrivning före kommentarsfunktionalitet (endast anonyma kommentarer).
Vi välkomnar och värdesätter dina kommentarer. Du kan kommentera anonymt genom att bara ange ditt namn eller alias. Kommentarer kommer att modereras och om de innefattar ovårdat språk. Om de innehåller olämpliga länkar eller meddelanden med marknadsföringssyfte kommer de att tas bort. Se uppförandekodenom du är osäker.
 

 


Stäng Skriv ut