Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
En man som talar i mobil

I huvudet på en kapitalförvaltare

Förvaltarbloggen "I huvudet på en kapitalförvaltare" har som avsikt att både utbilda, underhålla och vänder sig till dig som fondsparar, är intresserad av fonder och nyfiken på vad som händer i en förvaltares vardag och inom finansbranschen.*

* Alla åsikter och slutsatser i förvaltarbloggen görs enbart utifrån ett förvaltarperspektiv. När det gäller råd kring ditt fondsparande rekommenderar vi att du tar kontakt med en rådgivare på ditt bankkontor.

Idag firar vi på Swedbank Hjärtedagen!

2017-02-14 9:12

Hjärtedagen är den dag då Swedbank Humanfond delar ut pengarna till de ideella organisationer som fondens sparare valt att skänka 2% utav sitt kapital till. I år delas hela 42 miljoner och det har sedan starten delats ut mer än en miljard kronor !

Humanfonden ger på ett unikt sätt möjligheten att få avkastning på sitt kapital och samtidigt vara med och bidra till en bättre värld. Jag som förvaltare tycker det är fantastiskt roligt att på detta sätt få bidra och känner ett stort ansvar att fonden skall prestera väl. Jag jobbar hårt varje dag för att försöka få så god avkastning som möjligt på fondens kapital så att det kan bli ännu mer pengar som skänks framöver.

När jag placerar fondens medel sker det även på ett hållbart och etiskt bra sätt där jag tillsammans med Swedbank Roburs hållbarhetsteam analyserar de bolag som investeras i och ser till att det är företag som sköter sin verksamhet på ett hållbart och etiskt riktigt sätt (det gäller t.ex att man har ett bra arbete kring områden miljö, arbetsvillkor och affärsetik).

Jag väljer även bort bolag som producerar känsliga produkter och investerar inte i företag med verksamhet inom krigsmateriel, vapen, tobak, alkohol, spel, pornografi samt produktion av fossila bränslen.

Jag är stolt över att min arbetsgivare är med och på detta sätt bidrar till en bättre värld och dessutom ser till att spararna i fonden inte betalar någon förvaltningsavgift då Swedbank sänkte den till 0 under 2016!
Carl-Fredrik Lorenius

Kategori:

Kommentarsfriskrivning

(Friskrivning före kommentarsfunktionalitet (endast anonyma kommentarer).
Vi välkomnar och värdesätter dina kommentarer. Du kan kommentera anonymt genom att bara ange ditt namn eller alias. Kommentarer kommer att modereras och om de innefattar ovårdat språk. Om de innehåller olämpliga länkar eller meddelanden med marknadsföringssyfte kommer de att tas bort. Se uppförandekodenom du är osäker.
 

 


Stäng Skriv ut