Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Idag den 9 oktober läggs Mixfond MEGA och Norrmix samman med Mixfond

2012-10-09

Inom vårt utbud av blandfonder har ovanstående tre fonder liknande placeringsinriktning och karaktär. Med anledning av de stora likheterna har vi beslutat att lägga samman fonderna.

Imorgon den 10 oktober sker ett antal förändringar i Mixfond som bland annat ger förvaltarna större flexibilitet i förvaltningen av fonden. Det innebär att fonden fortsättningsvis placerar i Sverige och i utlandet, men att förvaltningen får större möjlighet att kunna fördela om mellan räntor/räntefonder, aktier/aktiefonder men också alternativa investeringar.

För att tydliggöra att fonden har en placeringsinriktning med flera tillgångsslag och att den ingår i ett sammanhållet koncept som består av flera olika risknivåer, byter vi också namn på fonden till Bas Mix.

Fonden är en av fonderna i Swedbank Roburs nya basfamilj, tillsammans med fonderna Bas Action och Bas Solid, som imorgon den 10 oktober också ändrar placeringsinriktningar.

Läs mer om fondsammanläggningen

Kundbrev (pdf)

Läs mer om vår nya basfamilj

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut