Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Swedbank Robur Finansfond går upp i Swedbank Robur Globalfond

2012-08-13

Swedbank Robur Finansfond läggs samman Swedbank Robur Globalfond. Den sammanslagna Globalfonden placerar brett över samtliga branscher. Därigenom försvinner Finansfondens begränsningar till placeringar i banker och andra företag inom finanssektorn. Sammanläggningen genomförs den 9 oktober 2012.

Swedbank Robur arbetar aktivt med att utveckla sitt förvaltningserbjudande och anpassa det till kundernas önskemål. Ledstjärnan i detta arbete är att öka fondernas avkastningsmöjligheter och göra det enklare för dig som kund. Den kommande sammanläggningen medför inga kostnader eller skattekonsekvenser för dig som andelsägare. Marknadsvärdet påverkas inte heller. För dig som sparar i Globalfonden innebär sammanslagningen inga förändringar vad gäller inriktning, riskklass eller avgifter.

För dig som har sparat i Finansfonden händer följande:

 • Nya fondandelar den 9 oktober 2012
  Du får fondandelar i Globalfonden som motsvarar det värde du tidigare hade i Finansfonden.
 • Bredare placeringsinriktning och lägre riskklass
  Både Globalfonden och Finansfonden placerar globalt men har olika placeringsinriktning. Finansfondens begränsning till placeringar inom den finansiella sektorn har inneburit att fonden haft en högre riskklass (riskklass 7). Eftersom Globalfonden placerar över samtliga branscher ökar riskspridningen och den sammanslagna fonden får därför en lägre riskklass (riskklass 6) på en riskskala från 1 till 7.
 • Oförändrad förvaltningsavgift
  Den årliga förvaltningsavgiften blir oförändrad 1,425 procent.
   

Nedanstående kundbrev kommer att skickas ut till dig som andelsägare i Finansfonden eller Globalfonden under augusti.

Kundbrev (pdf)
 

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut