Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Banco Humanfond, Hjälp och Ideell Miljö läggs samman 15 juni

2012-06-15

Den 15 juni går Banco Hjälp och Banco Ideell Miljö upp i Banco Humanfonden, som även byter namn till Swedbank Robur Humanfond. Vid sammanläggningen förs alla anslutna gåvomottagare över till Humanfond.

Den 15 juni 2012 slås Banco Hjälp och Banco Ideell Miljö ihop med Banco Humanfonden. Måndagen den 18 juni byter kvarvarande fonden namn till Swedbank Robur Humanfond. Vid sammanläggningen förs alla anslutna gåvomottagare över till Humanfond. Det betyder att du som sparar i fortsättningen kan välja bland 70 olika ändamål att stödja.

Två procent i ideell utdelning

Humanfond delar årligen ut två procent av värdet på dina fondandelar till den ideella organsation du valt att stödja. För dig som tidigare sparat i Banco Hjälp och Banco Ideell Miljö innebär sammanläggningen att den organisation du valt att stödja får en större gåva. Dessa fonder har tidigare delat ut en procent.

Din gåvomottagare påverkas inte

De organisationer som idag är anslutna till Banco Hjälp och Banco Ideell Miljö ansluts automatiskt till Humanfond i samband med sammanläggningen. Den organisation du tidigare valt att stödja får alltså även fortsättningsvis utdelning.Banco Humanfond, Hjälp och Ideell Miljö läggs sam

Kontakta oss för mer information

Har du några frågor med anledning av sammanläggningen eller ditt fondsparande är du alltid välkommen att kontakta närmaste Swedbank- eller Sparbankskontor. Du kan också kontakta oss direkt.
Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut