Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Brev till fondsparare som fått fel uppgifter om fondförsäljning i deklarationen

2012-04-04

Swedbank Robur rapporterade i början av året ofullständiga kontrolluppgifter för vissa fondsparare. Korrekta uppgifter har nu rapporterats till Skatteverket och brev är på väg till dig som är berörd.

När Swedbank Robur rapporterade kontrolluppgifter till Skatteverket för beskattningsåret 2011 uppstod ett fel som drabbade dig som sålt andelar med både vinst och förlust i en och samma fond. Endast förlusten har rapporterats till Skatteverket, vilket medför att skatten blir för låg. Du som är berörd får brev med information i slutet av vecka 14.

Enklast att deklarera via internet

Swedbank Robur har nu skickat en rättad kontrolluppgift till Skatteverket, vilket innebär att deklarationen på internet blir korrekt. Men eftersom kontrolluppgiften är ändrad behöver du deklarera via internet och kan inte göra det via SMS eller telefon.

Vill du använda den förtryckta deklarationsblanketten, så behöver du göra alla justeringar själv. Korrekta uppgifter hittar du i årsbeskedet från Swedbank Robur som kom i januari, antingen till internetbanken eller i brevlådan.

Redan deklarerat? Godkänn deklarationen igen via internet!

Var uppmärksam när du kontrollerar din deklaration, så att uppgifterna stämmer med ditt årsbesked för fonder. Har du inte deklarerat ännu, så godkänner du enklast din deklaration via internet. Har du redan godkänt deklarationen, så behöver du godkänna den igen för att de korrigerade kontrolluppgifterna från Swedbank Robur ska komma med.

Skatteåterbäring i juni

Om du gör din deklaration på internet, och därmed automatiskt får med den korrigerade kontrolluppgiften från Swedbank Robur, så får du i normala fall eventuell skatteåterbäring i juni. Detta förutsätter förstås att du har ett bankkonto anmält till Skatteverket, eller att du registrerar ett bankkonto i samband med att du deklarerar på internet.

Kundbrev om kontrolluppgift (pdf)

Deklarera 2012

Deklarera elektroniskt

BankID/e-legitimation
 

 

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut