Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Varannan svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör många förändringar i fondutbudet.

Per Solvin, Jacob Gemmel

 

Amerikafond vinnare vid Morningstar Fund Awards Finland 2012

2012-03-12

Igår, torsdagen den 8 mars, var det dags för Morningstar Fund Awards 2012 i Finland. The Morningstar Fund Awards uppmärksammar de fonder som levererat den högsta riskjusterade avkastningen under året inom respektive fondgrupp.

I klassen "Best US Large-Cap Equite Fund" bland samtliga fonder som säljs i Finland tog Roburs Amerikafond hem segern. Utmärkelsen mottogs på plats av Per Solvin, som tillsammans med Jacob Gemmel förvaltar Roburs Amerika-fond.

- Självklart är vi nöjda och stolta över utmärkelsen, säger Per. Vi betraktar utnämningen som ett betyg på att vi gör rätt saker och har en bra investerings-process som ger resultat för andelsägarna i fonden.
Att vi har lyckats bättre än andra Amerikafonder beror på såväl tur som skicklighet och erfarenhet. Tillsammans har vi 40 års erfarenhet av fondförvaltning. Det har gett oss en gedigen kunskap. Dessutom har utvecklingen gynnats av att vi sedan 2007 har ökat den aktiva portföljandelen (active share) i fonden. Utgångspunkten är att fonden ska vara fullinvesterad och äga aktier inom varje bransch med en hög active share.

Swedbank Robur Amerikafond tillhör toppskiktet av Amerikafonder såväl på den svenska som den europeiska fondmarknaden. I exempelvis Citywires senaste treårsrankningen av alla Amerikafonder som säljs i Sverige hamnade fonden på tredje plats av totalt 162 fonder. Och av Europamarknadens alla 595 Amerikafonder rankas Swedbank Robur Amerikafond som nummer 20.

Ansvarsfulla investeringar, ägarstyrning och hållbarhet i fonder

Prenumerera vårt nyhetsbrev

Förvaltarbloggen

Spärra kort

Är du kund hos Swedbank och Sparbankerna?
Få svar på dina frågor direkt på Facebook.

Stäng Skriv ut