Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Per Solvin, Jacob Gemmel

 

Amerikafond vinnare vid Morningstar Fund Awards Finland 2012

2012-03-12

Igår, torsdagen den 8 mars, var det dags för Morningstar Fund Awards 2012 i Finland. The Morningstar Fund Awards uppmärksammar de fonder som levererat den högsta riskjusterade avkastningen under året inom respektive fondgrupp.

I klassen "Best US Large-Cap Equite Fund" bland samtliga fonder som säljs i Finland tog Roburs Amerikafond hem segern. Utmärkelsen mottogs på plats av Per Solvin, som tillsammans med Jacob Gemmel förvaltar Roburs Amerika-fond.

- Självklart är vi nöjda och stolta över utmärkelsen, säger Per. Vi betraktar utnämningen som ett betyg på att vi gör rätt saker och har en bra investerings-process som ger resultat för andelsägarna i fonden.
Att vi har lyckats bättre än andra Amerikafonder beror på såväl tur som skicklighet och erfarenhet. Tillsammans har vi 40 års erfarenhet av fondförvaltning. Det har gett oss en gedigen kunskap. Dessutom har utvecklingen gynnats av att vi sedan 2007 har ökat den aktiva portföljandelen (active share) i fonden. Utgångspunkten är att fonden ska vara fullinvesterad och äga aktier inom varje bransch med en hög active share.

Swedbank Robur Amerikafond tillhör toppskiktet av Amerikafonder såväl på den svenska som den europeiska fondmarknaden. I exempelvis Citywires senaste treårsrankningen av alla Amerikafonder som säljs i Sverige hamnade fonden på tredje plats av totalt 162 fonder. Och av Europamarknadens alla 595 Amerikafonder rankas Swedbank Robur Amerikafond som nummer 20.

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut