Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Varannan svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör många förändringar i fondutbudet.

Förändringar sker i Småbolagsfond Europa den 15 januari 2018

2017-12-06

Vi gör ett antal förändringar i fondbestämmelserna för Småbolagsfond Europa.

Förändringarna innebär främst att vi förtydligar definitionen av storleken på bolag som fonden får investera i för att möjliggöra en effektivare förvaltning av fonden och för att enklare kunna följa upp riskerna. Vi tydliggör att fonden kommer att göra investeringar i bolag som vid investeringstillfället har ett högsta börsvärde om 5 miljarder euro. Fonden kommer även att kunna investera i bolag med ett högre börsvärde under förutsättning att de ingår i fondens jämförelseindex. Samtidigt förtydligar och förenklar vi fondens målsättning samt sänker högsta möjliga avgift som får tas ut ur fonden enligt fondbestämmelserna från 1,62 till 1,45 procent. Ingen förändring sker av fondens risknivå eller gällande förvaltningsavgift.

Läs mer om vilka förändringar som sker i kundbrevet


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Prenumerera vårt nyhetsbrev

Stäng Skriv ut