Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Varannan svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör många förändringar i fondutbudet.

Globalfond blir Småbolagsfond Global – ökat fokus på mindre bolag ger nya möjligheter

2017-08-29

Nu gör vi om vår Globalfond till en fond med fokus på investeringar i mindre bolag och ändrar samtidigt namnet på fonden till Småbolagsfond Global. Förändringarna gör vi dels för att utöka och utveckla vårt globala fonderbjudande och dels för att öka fondens möjligheter till god avkastning.

Globalfond har hittills haft en bred placeringsinriktning och tillgångarna har placerats i bolag av varierande storlek. Fonden kommer nu huvudsakligen placera i små och medelstora bolag. Investeringar kommer att göras i bolag som vid investeringstillfället har ett högsta börsvärde om 5 miljarder amerikanska dollar. Fonden kommer även att kunna investera i bolag med ett högre börsvärde under förutsättning att de ingår i fondens jämförelseindex.

I samband med att fonden ändrar profil så förenklar och förtydligar vi fondens målsättning och byter samtidigt jämförelseindex.

Utöver förändringarna i fondens placeringsinriktning så sänker vi fondens högsta möjliga avgift enligt fondbestämmelserna från 1,62 till 1,45 procent. Den faktiska förvaltningsavgiften som du som kund betalar ändras inte utan är fortsatt 1,25 procent.

Förändringarna börjar gälla den 2 oktober 2017.

För dig som vill spara i en Globalfond utan småbolagsinriktning finns ett bra alternativ i Swedbank Robur Ethica Global. Har du några frågor eller behöver rådgivning gällande ditt fondsparande är du alltid välkommen att kontakta oss. Ring Kundcenter på 0771-22 11 22 eller besök ditt
närmaste bankkontor. Är du kund i en sparbank hittar du kontaktuppgifter på din sparbanks webbsida.

Läs mer om de förändringar som vi gör i kundbrevet

Möt förvaltaren av Swedbank Robur Småbolagsfond Global

Ansvarsfulla investeringar, ägarstyrning och hållbarhet i fonder

Prenumerera vårt nyhetsbrev

Förvaltarbloggen

Spärra kort

Är du kund hos Swedbank och Sparbankerna?
Få svar på dina frågor direkt på Facebook.

Stäng Skriv ut