Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Medaljplats för Swedbank Roburs hållbarhetsfonder

2017-03-15

Swedbank Humanfond, Swedbank Robur Ethica Sverige samt Swedbank Robur Ethica Sverige Mega får guld, silver respektive brons i Morningstars test av hållbarhetsfonder.

Tio hållbarhetsfonder får varje år ett så kallat ”highest average sustainability score” av fondanalysföretaget Morningstar. Betyget är ett absolut mått och kan användas för att jämföra alla typer av fonder. I ett urval av 2 000 testade fonder fick tre av Swedbank Roburs fonder medaljplats. Swedbank Humanfond fick högsta betyg medan Ethica Sverige och Ethica Sverige Mega knep andra och tredje plats.

-Vi kan vara stolta, säger Anna Nilsson, hållbarhetschef på Swedbank Robur. Det här visar att Swedbank Robur har stark kompetens inom hållbarhet och att vi har ett konkurrenskraftigt erbjudande av hållbarhetsfonder. -De här fonderna steg mer än sitt jämförelseindex förra året, fortsätter Carl-Fredrik Lorenius, förvaltare av fonderna. Det bevisar att det går att investera hållbart och samtidigt få bra avkastning på sitt kapital.

Läs mer om Swedbanks hållbarhetsfonder här
Lär dig mer om hur Swedbank Robur arbetar med hållbarhetsfonder här

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut