Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

NNB Intressenters rekommenderade kontantbud i Nordnet

2017-01-23

Öhmangruppen och Nordic Capital Fund VIII har genom det gemensamägda NNB Intressenter AB (”NNB”) den 25 oktober 2016 lämnat ett offentligt uppköpserbjudande om att förvärva samtliga aktier i Nordnet AB (”Nordnet”) för 37 kronor kontant per aktie. Den 9 januari 2017 höjdes erbjudandet till 38 kronor per aktie. Budet motsvarar en premie om 29 procent jämfört med sista handelsdag före budet och 41 procent jämfört med volymviktad genomsnittlig kurs under de senaste sex månaderna före budet.

Swedbank Robur avser att acceptera budet för fondernas räkning då vi anser erbjudandet rimligt. I den sammantagna bedömningen har vi bland annat beaktat styrelsens rekommendation, bolagets ägarbild och att budet inte är villkorat av anslutningsgrad. Styrelsen har inhämtat ett värderingsutlåtande, en så kallad Fairness opinion, om att erbjudandet är skäligt ur ett finansiellt perspektiv.

Swedbank Roburs fonders ägande i Nordnet uppgår till cirka 3,6 procent av aktiekapital och röstvärde.

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut