Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Swedbank Robur svarar på Aktiespararnas anmälan till Allmänna reklamationsnämnden

2015-04-14

I december 2014 anmälde Sveriges Aktiesparares Riksförbund (Aktiespararna) Swedbank Robur till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för förvaltningen av fonderna Allemansfond Komplett och Kapitalinvest.

Igår lämnade Swedbank Robur sitt svar till ARN. Svaret är omfattande och beskriver på flera punkter varför Swedbank Robur inte anser sig behöva kompensera andelsägarna.

Swedbank Robur anser att de aktuella fonderna alltid har varit aktivt förvaltade, även om resultatet av den aktiva förvaltningen inte alltid varit tillfredsställande. Swedbank Robur har öppet och regelbundet redovisat hur fonderna har förvaltats och vad de har kostat.

Swedbank Robur har inte något emot att frågorna prövas. ARN är en utmärkt instans för många konsumentärenden, men den här prövningen är ovanligt komplicerad och omfattande. Frågorna bör därför avgöras i domstol. Aktiespararna har på sin webbplats lovat att Aktiespararna ska stå för alla juridiska kostnader för de personer som anslutit sig till grupptalan. Även om så sker är det ändå Swedbank Roburs kunder som blir besvärade, och Swedbank Robur har därför erbjudit Aktiespararna ett så kallat partsbyte som innebär att Aktiespararna tar över kundernas krav. Därmed blir ärendet en sak enbart mellan Swedbank Robur och Aktiespararna.

Frågor och svar om ärendet mellan Swedbank Robur och Aktiespararnas Riksförbund

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut