Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Varannan svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör många förändringar i fondutbudet.

Swedbank Robur svarar på Aktiespararnas anmälan till Allmänna reklamationsnämnden

2015-04-14

I december 2014 anmälde Sveriges Aktiesparares Riksförbund (Aktiespararna) Swedbank Robur till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för förvaltningen av fonderna Allemansfond Komplett och Kapitalinvest.

Igår lämnade Swedbank Robur sitt svar till ARN. Svaret är omfattande och beskriver på flera punkter varför Swedbank Robur inte anser sig behöva kompensera andelsägarna.

Swedbank Robur anser att de aktuella fonderna alltid har varit aktivt förvaltade, även om resultatet av den aktiva förvaltningen inte alltid varit tillfredsställande. Swedbank Robur har öppet och regelbundet redovisat hur fonderna har förvaltats och vad de har kostat.

Swedbank Robur har inte något emot att frågorna prövas. ARN är en utmärkt instans för många konsumentärenden, men den här prövningen är ovanligt komplicerad och omfattande. Frågorna bör därför avgöras i domstol. Aktiespararna har på sin webbplats lovat att Aktiespararna ska stå för alla juridiska kostnader för de personer som anslutit sig till grupptalan. Även om så sker är det ändå Swedbank Roburs kunder som blir besvärade, och Swedbank Robur har därför erbjudit Aktiespararna ett så kallat partsbyte som innebär att Aktiespararna tar över kundernas krav. Därmed blir ärendet en sak enbart mellan Swedbank Robur och Aktiespararna.

Frågor och svar om ärendet mellan Swedbank Robur och Aktiespararnas Riksförbund

Ansvarsfulla investeringar, ägarstyrning och hållbarhet i fonder

Prenumerera vårt nyhetsbrev

Förvaltarbloggen

Spärra kort

Är du kund hos Swedbank och Sparbankerna?
Få svar på dina frågor direkt på Facebook.

Stäng Skriv ut