Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbanks kapitalförvaltare - vår historia

Var tredje svensk sparar i Swedbanks fonder. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank gör kontinuerligt förändringar i fonderna.

Nya priser på attraktiva produkter

2014-11-12

Den senaste tiden har två trender varit väldigt tydliga. Dels sänkta räntenivåer, dels ett ökat intresse för indexfonder. Som Nordens ledande kapitalförvaltare vill vi stödja våra sparare i dessa trender. Därför sänker vi priset på några av våra fonder. Allt för att följa vår ambition att alltid erbjuda ett attraktivt fonderbjudande till spararna.

Den 12 november händer två saker. Dels sänker vi priset på våra två räntefonder Penningmarknadsfond och Penningmarknadsfond MEGA. Dels sänker vi priset för våra fem indexfonder. Allt för att erbjuda våra sparare attraktiva produkter till attraktiva priser.

Penningmarknadsfonden och Penningmarknadsfond MEGA prissänks från 0,40% (Penningmarknadsfonden) respektive 0,30% (Penningmarknadsfond MEGA) till det nya priset 0,10%, som gäller för båda fonderna.

Det låga ränteläget gör att många räntefonder genererar en låg avkastning. För att tillgodose behovet av en lågrisk-placering i denna marknad behövs en kort räntefond med ett attraktivt pris. I tider av låg ränta efterfrågar spararna en attraktivt prissatt räntefond för att kunna placera pengar med låg risk, något Swedbank Robur nu erbjuder genom Penningmarknadsfonden och Penningmarknadsfond MEGA, båda med det nya priset 0,10%. Framförallt i de sparformer där ett traditionellt sparkonto inte är möjligt, är detta ett attraktivt alternativ.

Indexfonderna får ett lägre pris. Samtliga indexfonder (USA, Europa, Asien, Sverige och Mix Sverige) får det nya priset 0,20%.
En tydlig trend 2014 har varit det ökade intresset för indexfonder. Swedbank Robur var tidigt ute med att erbjuda detta alternativ och nu tar vi nästa steg genom prisändringen. Det nya priset, 0,20 %, gör våra indexfonder mycket attraktiva för den som föredrar en passiv förvaltning i sitt fondsparande.

Genom dessa prissänkningar erbjuder nu Swedbank Robur ett mycket attraktivt ”paket” som omfattar korta räntefonder och hela fem indexfonder, (fyra aktiefonder och en bland-/mixfond), alla till mycket konkurrenskraftiga priser.

Samtliga förändringar gäller från och med den 12 november.

Mer om prissänkningen av Indexfonder och Penningmarknadsfonder 

Svanen

Spara i fonder med Svanenmärke

Vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet om ägarstyrning och hållbarhet.

Stäng Skriv ut