Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Swedbank Roburs styrka

Robur är latin och betyder styrka. Vi har jobbat med fonder och fondsparande sedan 1967.

Fondförändringar

Swedbank Robur gör många förändringar i fondutbudet.

Luxemburgfonder slås samman med Swedbank Roburs Räntefond Kort Plus

2014-05-16

Den 22 maj genomför Swedbank Robur en större fondsammanläggning. Luxfonderna Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs då samman med den nya fonden Räntefond Kort Plus. Sammanläggningen kan medföra att spararens fondinnehav eller fondvärde inte syns under vissa tider.

Sammanläggningen är i linje med att Swedbank Robur fortsätter att renodla sitt produktsortiment i ambition att göra det enklare för spararna att förstå och välja bland våra produkter. Ytterligare bakgrund till sammanslagning är att skattemässiga fördelar med Luxemburgregistrerade fonder har försvunnit i och med nya skatteregler som infördes 2012. I och med sammanslagningen flyttas fonderna hem till Sverige och går ihop med den nya likartade svenskregistrerade fonden Räntefond Kort Plus.

Viktigt praktiskt att veta om sammanslagningen som genomförs den 22 maj:

  • Bryttiden för köp- och säljorder är den 20 maj kl 15.30. Innan dess går det som vanligt att köpa och sälja fondandelar.
  • De köp- och säljorder som kommit in efter bryttiden den 20 maj kl 15.30. behandlas inte förrän den 26 maj och genomförs till den andelskurs som räknas fram efter kl 15.30 denna dag.
  • Månadsöverföringar ställs automatiskt över till nya fonden Räntefond Kort Plus
  • Om du inte byter/säljer dina andelar i Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA före den 20 maj kommer dina andelar i fonden att föras över till Räntefond Kort Plus.

Fördelar med sammanslagningen

Det blir en mer kostnadseffektiv förvaltning i Sverige och vissa avgifter och skatter som belastar luxemburgbaserade fonder försvinner. Den årliga avgiften för spararen blir därför något lägre.

Konsekvenser med sammanslagningen

Det får ingen praktisk konsekvens för fondspararen, att vi lägger samman fonder som är registrerade i olika länder. Fonderna har liknande målsättning och placeringsinriktning, liksom placeringsstrategi. De har också samma förvaltarteam.

Läs mer om fonden i vår förvaltarintervju med Rikard Kull

Mer information finns i kundbrevet (pdf)

Förvaltarbloggen

Man pratar i telefon
Väderkvarn

arbetar vi med ägarstyrning och hållbarhet

Tidning

Prenumerera vårt nyhetsbrev

Spärra kort

Är du kund hos Swedbank och Sparbankerna?
Få svar på dina frågor direkt på Facebook.

Stäng Skriv ut